maanantai 22. joulukuuta 2008

Uusi teltta

Lauri ja Eero nykäisivät tehokkaan työpäivän telakalla ja vaihtoivat syystuulissa pahasti kärsineen pressukatoksen uuteen. Vanha katos oli tehty Kisenin mukana perimistämme katoskaarista ja kevytpeitteestä, jonka kai melko naivisti uskoimme kestävän Suomen säitä.

Viimeisen pikkutalven aikana katoksesta oli katkennut kaari ja pressu oli leikannut itsensä suurelta osin kahtia kattopuomia vasten. Tilanne alkoi siis olla kriittinen.


Lisäksi vanha katos on kovin kapea, etenkin ajatellen törmäyslistan vaihtamista ja kylkien lakkausta. Katoksen ja veneen väliin ei todellakaan mahdu työskentelemään. Lisäksi kovalla tuulella ja sateella pressu oli painunut kylkeä vasten ja kastellut sen. Harkitsimme kokonaan uusien kaarien rakentamista, mutta tyydyimme lopulta vain kunnostamaan vanhat. Toisaalta leveämpi katos olisi nyt hyvä kun kylkien kanssa tehdään töitä, mutta toisaalta jatkossa talvisäilytyksestä maksetaan pinta-alan mukaan, joten isompi teltta tulisi kalliimmaksi.

Uuteen telttaan tehtiin katos kestopeitteestä, joka on reilusti tukevampaa kuin kevytpeite, muttei sentään raskaspeitteen hinnoissa. Lisäksi uusi pressu on valkoinen, joten päivien toivottavasti pidentyessä se päästää valoa paremmin läpi ja tekee työskentelystä katoksen alla helpompaa. Seuraavaksi jatketaan varsinaisen kunnostamisen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti