lauantai 28. toukokuuta 2011

Kansi maalausvalmis

Kiinnityksen jälkeen kansi piti spaklata kahteen kertaan epoksikitillä saumojen, ruuvinreikien ja parin pienen kolhun kohdalta. Ensimmäinen kierros kittiä ja hiomista meni kolojen täyttämiseen, toisella kierroksella pinnasta sai tehtyä aivan tasaisen. Seuraavaksi päästäänkin maalaamaan kansi. Kanteen laitetaan vielä (ainakin) yksi kerros pohjamaalia ennen pintamaalia. Hyvässä lykyssä meillä on ensi viikonloppuna valmis, maalattu kansi. Silloin olemme taas askelen lähempänä kyllästystä - ja vesillelaskua.

Kittauksen ja hiomisen lopputulosta on hankala välittää kuvin. Esimerkkinä alla oleva kuva maalia vaille valmiista kannesta. Tasainen pinta on paikan päällä kaunis, mutta kuvassa näyttää lähinnä laikukkaalta, oli kittaus ja hionta tehty miten hyvin tahansa.

2 kommenttia:

  1. Kuvassa on tosi vaikea saada näkymään sitä miltä hyvä pohjatyö näyttää. Mutta kun katsoo läheltä niin pinta kiiltää hiukan ja tuntuu sormissa sileältä kuin Tekniikan maailman kansi. Ei siis ollenkaan huono!

    VastaaPoista
  2. Meillä ei ole valmiiksi maalattua kantta viikonloppuna. Maalien toimitus Tikkurilasta viivästytti töitä hieman; saamme maalit vasta perjantaiaamuna.
    -j

    VastaaPoista