perjantai 16. elokuuta 2013

Kisen Viaporin Tuopissa

Viaporin Tuoppi, omalla veneellä. Tämä on ollut tavoitteena siitä elokuisesta iltapäivästä asti, jolloin ensimmäisen kerran kävimme katsomassa Kiseniä. Silloin puhe oli tosin vuoden 2009 Viaporin Tuopista :)
Rush VI kiirehtii ohitse (kuva Eero Pailinna)
Ei tullut Tuoppia 2009, 2010 eikä 2011. Vuoden 2012 Tuoppia seurasimme mastonosturista, aivan viimeiset työt venyivät kisoja seuranneelle sunnuntaille ja ensipurjehdukselle pääsimme kaksi päivää Tuopin jälkeen, close but no cigar.
Remi kryssillä kohti Pihlajasaarta (kuva Eero Pailinna)
Kilpailukauden avasimme tänä vuonna jo Helsingin Regatassa, mutta siitä huolimatta Tuoppiin ladattiin kieltämättä aika paljon odotuksia. Ne lunastettiin kaikki - kisailu oli mahtavaa, vauhti hurjaa ja juhlat rankat! Viisi vuotta puupölyä, surkeita pitsalounaita ja teltassa palelua huuhdottiin jonnekin Koirakarin aaltoihin.
Pitkä ja vauhdikas lenssi Hernesaaren päästä Särkälle (kuva Juha Ylitalo)
Tämän vuoden Tuoppiin osallistui kuusi viisvitosta, Rush VI, Vis-a-vis, Remi, Pohjantähti, Ariane ja me, joten kisailu oli kovaa. Yhteislähtö kutosten kanssa toi alkuun oman jännityksensä ja loppua kohden voimistunut tuuli teki kisasta rankan sekä veneille että miehille.

Kisamielessä veneessä ei kaikki ehkä ole vielä ihan tip-top ja purjehduksen nyanssit unohtuvat edelleen kiireessä, mutta vene on taas vedessä ja vauhdissa ja se on tärkeintä. Nyt lunastetaan vuosien työt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti