lauantai 24. tammikuuta 2009

Puutyöt alkavat

Maanantaina saamme viimein ensimmäisen puulastin. Puun tilaaminen meni meillä vähän puihin ja se aiheutti meille hieman viivästystä. Pilssin purkutyöthän valmistuivat jo vuodenvaihteen tienoilla mutta uutta kölipuuta ei vielä ole voitu rakentaa.

Nyt kuitenkin on toimitus sovittuna iroko ja mahonkilastille. Puista on tarkoitus valmistaa kölipuu/deadwood, kölitukit (iroko) ja pilssin kylkilaudoitus (mahonki). Jos mahonkia jää yli, niin siitä tehdään kuningaslauta kanteen. Maanantaina pitää myös tilata liimat, ruuvit ja täkkipultit pilssin kasaamista varten, ettei niiden puute aiheuta lisäviivästysiä.

Viivästys ei ole ollut pelkästään huono asia. Olen ehtinyt suunnittelemaan kölipuun rakennetta ja se on kehittynyt aika paljon siitä, mitä ensin ajattelin. Aikomuksenani on käyttää puutappeja pitämään osat paikallaan liimauksen aikana. Tarkoitus on, että voin työstää kappaleet mahdollisimman valmiiksi ennen niiden kiinnittämistä veneeseen.

Liimauksessa palat liikkuvat helposti sivusuunnassa kun niitä puristetaan yhteen ja niihin pitää jättää työvaroja. Ruuvitkin auttaisivat pitämään kappaleet paikoillaan mutta metallikiinnikkeet mädättävät puuta ja tahdon pitää niiden määrän minimissään.

Selvitän rakennetta myöhemmin kuvien kanssa, kunhan saamme kuvia otetuksi.

Olen todella innoissani puutöiden alkamisesta. Tätä on odotettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti