sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Tämän blogin tavoitteista

Kisen-blogi on jo kolmatta vuotta vanha joten tässä kohtaa on ehkä hyvä hetki selvittää blogin ajatusta. Suurelta osalta kirjoitamme tätä omaksi iloksemme ja muistoksi tästä puristuksesta. Silti tärkeimpänä tavoitteena on dokumentoida työn etenemistä, jotta puuveneiden kunnostukseen liittyen olisi yksi lähde enemmän. Uskomme, että mitä helpommin ja kattavammin tietoa on saatavilla, sitä useampi uskaltaa ryhtyä omaan kunnostusprojektiin. Näin saamme enemmän veneitä vesille, enemmän kiinnostuneita harrastuksen ympärille ja enemmän palveluntuottajia puuveneilyä tukemaan.


Puukkosaha deadwoodin irrottamiseen, kokeiltu - toimii!

Itse puuveneen kunnostukseen liittyen meillä on vain aavistus enemmän osaamista kuin tavallisella puuveneharrastuksen aloittajalla. Pääosassa työvaiheista joudumme keksimään ratkaisut itse nollasta tai soveltamaan jonkin lukemamme tai muualla näkemämme perusteella. Kisen-blogissa julkaistuja työselostuksia ei siis kannata ottaa kiveen kirjoitettuina, ne ovat yksi ratkaisu, joka ehkä toimii paremmin tai huonommin. Keskustelemme mielellämme eri ratkaisuista kommenttien kautta tai sähköpostilla.

Yritämme kertoa parhaamme mukaan myös mitä ratkaisuissamme on mennyt pieleen, jotta muiden ei tarvitsisi toistaa samoja virheitä. Samalla tavalla haluamme kannustaa kaikkia lukijoita kommentoimaan ja kritisoimaan meidän esittämiämme lähestymistapoja. Ei meilläkään ole polttavaa halua oppia kaikkea kantapään kautta :)

Mukavaa kevättä ja kunnostuspuuhia kaikille puuveneistä kiinnostuneille!

2 kommenttia:

  1. Kuvassa oleva puukkosaha ei kylläkään toiminut vaan luovutti. Taisi olla Flexin (vuokrattu) saha, jolla saatiin deadwood pois.

    Totisempien työkalujen vuokraaminen on yleensä ottaen aika hyvä ratkaisu. Meillä ei ikimaailmassa olisi ollut varaa Flexin työkaluihin mutta vuokra oli vain joitakin kymppejä. Bilteman saha ei taas vaan kestänyt rasitusta.

    VastaaPoista
  2. Erittäin totta. Toi puukkosaha rupes viheltämään heti kun päästiin kölipultteihin asti. Flexin koneen vuokraaminen taisi olla kympin päivä tai pari euroa päälle. Ja koneena se oli kyllä aivan eri maata. Tärkeä oppitunti konevuokraamisen hyödyistä tuokin :)

    VastaaPoista