maanantai 13. lokakuuta 2008

Pieniä voittoja

Kuten Eero jo aikaisemmin sanoi, kolmas päivä meni pienten saavutusten merkeissä. Kiinnitimme pressun kunnolla, peitimme katoksen takaseinän ja siirsimme koko rotiskoa etäämmäs veneestä, jotta valuva vesi ei pääsisi imeytymään sisäpuolelle. Ja koko ajan satoi ja tuuli. Paikalle oli pakko mennä, pressun vanhat kiinnitykset eivät olisi kauaa enää kestäneet.

Hyvänä uutisena - venepukit! Laurin taikavoimat toimivat taas ja jotain kautta, jostain ja jollain keinolla saimme neljä kolmijalkapukkia käyttöömme määrittämättömäksi ajanjaksoksi. Tämä säästää meiltä pitkän pennin ja nopeuttaa etenemistä varsinaisiin purkuhommiin.

Niin ja saimme kölipultit liikkelle. Selvisi että aikaisemmin esiin kaivamamme aluslevyt oli itseasiassa hitsattu kiinni pultteihin. Ja koko paketti lähti kahdessa tapauksessa kolmesta liikkeelle kiltisti nuijalla koputtelemalla, niin että aluslevy nousi irti kölipainosta tarpeeksi jotta sitä pääsee käsittelemään. Viimeinen pulteista jäi vielä ensi kertaan.

Näillä näkymin katkaisemme pultit levyn tyvestä ja vedämme ne pois kölin läpi ylöspäin. Kun kölilauta on vaihdettu lyödään ne samaa tietä takaisin, hitsataan uusiin levyihin kiinni ja kiristetään paikalleen. Tämän vaiheeseen pääsemiseen tosin taitaa mennä vielä hetki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti