perjantai 31. lokakuuta 2008

Tuloksia, vähän

Olimme maanantaina koko porukan voimin työmaalla. Tarkoituksena oli viimeistellä veneen tuenta ja nostaa irti toissa viikolla katkaistut kölipultit. Aikaisemmin alaslyödyötyjen pulttien aluslevyt saatiin lopulta irti puukkosahalla melkoisella määrällä teriä, mutta homma hoitui.

Tämän kerran saldo sen sijaan jäi vähäisemmäksi. Tuenta onnistui mukavasti ja nyt veneen pitäisi pysyä pystyssä, suorana ja paikallaan vaikka köli puretaan. Pulttien ylösvetäminen sen sijaan onkin toinen juttu. Kuten aikaisemmin mainittu, pultit menivät nuijimalla kiltisti alaspäin, mutta vastakkainen liikesuunta tuottaa enemmän päänvaivaa.

Saimme pultteja jonkin matkaa ylös kangella vääntämällä, mutta pidemmälle ei niitä alhaalta päin voin manipuloida. Ylhäältä vetäminen onkin täysin toinen jutu. Yritimme kiertämällä, kankeamalla ja koukuttamalla, mutta saimme pultteja ylös vain muutamia senttejä.

Kaikki pultit ovat siis yhä paikallaan. Ensi kerraksi yritämme hankkia ulosvetimen jolla saisimme pultit pois. Mistä sen saamme onkin toinen juttu. Onneksi työmaamme vieressä on työkaluvuokraamo, ehkä heiltä saa avun.

Lisäkiusana on nyt myös lyhenevät päivät. Töiden jälkeen on kutakuinkin turha mennä työmaalla, kun pimeä tulee jo viideltä. Hankimme työmaalle otsalamppuja ja työmaavalaisimet, mutta ei keinovalossa koskaan näe yhtä hyvin kuin luonnonvalossa. Tämän kanssa on varmankin nyt vain tultava toimeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti