perjantai 2. huhtikuuta 2010

Kansikaaren kannattimet asennettu

Pitkään odotettu työvaihe saavutettiin viimein viime viikolla, kun saimme asennettua kansikaaren kannattimet paikalleen. Kolmesta viilusta laminoidut, koko partaan mittaiset rimat ruuvattiin ja pultattiin kiinni lopulta yhdessä hujauksessa.


Vaaleat kansikaaren kannattimet erottuvat selvästi mahonkisesta rungosta

Kansikaaren kannattimet ovat tärkeä osa veneen pitkittäistä jäykistystä ja yhdessä kansikaarien ja kylkien kaarien polvioiden kanssa ne jäykistävät runkoa myös ristikkäissuunnassa. Ennen kaikkea kansikaaren kannattimet toimivat, kuten nimestä on helppo päätellä, kansikaarien perustana. Seuraavana työvaiheena onkin asentaa paksummat rakenteelliset kansikaaret paikoilleen ja ryhtyä sovittelemaan kevyempiä kansikaaria paikalleen.

Rakenteelliset kansikaaret tulevat kyljen rakennekaarien pariksi ja ne lukitaan kansikaaren kannattimiin lohenpyrstöliitoksin. Yhdessä kyljen rakennekaarien kanssa rakenteelliset kansikaaret muodostavat kolmion, joka jakaa maston ja vanttien voiman edelleen runkoon. Lisäksi rakenteellisten kansikaarien tehtävänä on lukita veneen leveys paikoilleen ja vahvistaa kantta istumalaatikon ympäriltä. Seuraavat työvaiheet ovat siis enemmän kuin tärkeitä veneen kestävyyden kannalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti